ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN

'Je kunt geen nieuwe oceanen ontdekken als je de moed niet hebt om de kust te verlaten - Plato.

 

Wil jij je doelen helder krijgen en bereiken, gaan leven in alignment met je diepere drijfveren en waarden? Om je eigen gedrag en overtuigingen die je in de weg staan - zoals angst en onzekerheid - te doorbreken?Kortom, wil jij trouw zijn aan jezelf voor persoonlijke ontwikkeling en groei gaan, privé of op het werk? Dan ben je hier aan het goede adres! Met behulp van NLP-coaching focus je je op wat je wilt bereiken. Positief vooruitkijken dus. Wanneer je bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken en te werken aan wat tussen jou en je doel instaat, gaan er ineens allerlei deuren voor je open. Sterker nog... er gaat een wereld voor je open. Coaching geeft je namelijk inzicht in de onbewuste denkprocessen in je hoofd en gedragspatronen die in de loop der jaren zijn ontstaan. Coaching maakt je bewust van wat je communiceert met woorden én met lichaamstaal. Elk gedrag en elke overtuiging waar je vanaf wilt, is veranderbaar. Tenminste, wanneer je ervoor kiest om het aan te pakken. 

 
OMARM JOUW UNIEKE IK

COaching

VERRIJkt!

blauw jasje xs.jpg
'Inspireren is mijn passie'

Mijn naam is Yvonne Nieuwenhuizen (1976) de persoon achter Appelblauw Coaching. Ik ben moeder van Isis en Siebe, beiden tiener inmiddels, en heb een relatie met Jan. Als kind had ik al een passie voor mensen en was het mijn doel verpleegkundige te worden. Het werd uiteindelijk de studie Journalistiek inTilburg. Daarna werkte ik jaren in de (culinaire) journalistiek en communicatie. Maar ik miste zingeving. Uiteindelijk ben ik daarom in 2011 gaan doen waar mijn hart naar uitgaat: werken met mensen en een positief verschil maken. Hiervoor volgde ik o.a. NLP coachopleidingen. Mijn uitgangspunt is: alles begint bij jezelf, de rest is slechts een weerspiegeling. Met een bewuste en positieve mindset, krijg je een positief leven. Coaching maakt je bewust van waar je je aandacht op richt en wat je gelooft en geeft je grip op je gevoel en je leven. Wat er ook op je pad komt. Ik ondersteun dat proces door te spiegelen, steunen, uitdagen, bemoedigen, enthousiasmeren en confronteren vanuit volledig respect voor jouw authentieke ik en met humor. Werken aan je doel mag ook leuk zijn! 

Yvonne nieuwenhuizen

In 2020 heb ik de opleiding Stress en Burn-outbegeleiding gedaan, in 2019 volgde een korte training Life en Soul Coaching en eerdere jaren heb ik tot en met de NLP post master opleiding afgerond. Om me nog verder te ontwikkelen als coach en als mens. Het is mijn passie om mensen te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen en hun persoonlijke of zakelijke doelen te helpen behalen.

 

Anderen over mij :  Energie/ Positief/ Oprecht/ Warm/ - Weer positieve kanten zien (van situatie/ mezelf) - Kanaliseren en het werkelijke probleem analyseren - Doordringen niet alleen tot de kern maar ook tot de persoon -  De ander uit zijn vaste denkpatroon halen - Luisteren zonder oordeel - Relativeren/ Zelfreflectie/ Toestands evaluatie - Ingewikkelde gedachten terugbrengen tot de kern - Open persoonlijkheid -  Inleven en de ander in beweging krijgen - Relaxt - Weer in mezelf laten geloven.

 

Onderstaande tekst uit een gedicht van Toon Hermans resoneert met waar ik voor sta. Authenticiteit, positiviteit, er samen wat moois van maken in het leven. Daar ga ik voor ga als coach en als mens: een positief verschil maken.

 

Er moeten mensen zijn
die zonnen aansteken,
voordat de wereld verregent.

Mensen die zomervliegers oplaten
als het ijzig wintert,
en die confetti strooien
tussen de sneeuwvlokken.

Die mensen moeten er zijn

 

Toon Hermans

TERUG

 
eEN KRACHTIGE METHODE

nlp... wAT IS DAT EIGENLIJK?

Sleutel tot succes

De sleutel tot succes heb je al

Tijdens de coachgesprekken wordt onder andere gebruik gemaakt van de methode neurolinguïstisch programmeren, kortweg NLP. Dit is een krachtige methode die in de jaren zeventig is ontwikkeld door de vaardigheden van succesvolle psychologen, therapeuten, psychiaters, antropologen, natuurkundigen en andere wetenschappers in kaart te brengen. Met NLP-coaching kun je onder meer belemmerende overtuigingen vervangen door positieve. Dat biedt een wereld aan mogelijkheden om nieuw gedrag te vertonen en je doelen te behalen. Of het nu gaat om meer zelfvertrouwen krijgen, je goed voelen op je werk, weten wat je wilt qua carrière en relatie of omgaan met veranderingen en verlies. Je hebt de sleutel tot succes al in je bezit; coachgesprekken helpen deze te vinden. NLP wordt niet alleen toegepast in coachings, NLP is vaak ook onderdeel van management- en bedijfstrainingen.​ Bij Appelblauw Coaching zien we keer op keer dankbaar de mooie resultaten ervan.

Voor wie is coaching geschikt?

Coaching met o.a. NLP is geschikt voor iedereen die zakelijk of privé iets positief wil veranderen of een doel wil onderzoeken en bereiken. Of het nu gaat om de beste keuze voor een te nemen vervolgstap, hoe om te gaan met een conflict of uitdaging, of het opruimen van de belemmerende overtuiging dat je niet goed genoeg bent. Coaching helpt ook bij het niet durven te spreken voor groepen of tijdens een vergadering en bij onzekere gevoelens in de rol als ouder, kind, werknemer of partner. Heb je problemen om zelfverzekerd en assertief met anderen te communiceren? Voor deze en tal van andere uitdagingen biedt (NLP-)coaching  een effectieve oplossing. De coacht houdt je vanuit verbinding en met respect voor jou authentieke ik een spiegel voor, zodat je toegang krijgt tot nieuwe ruimte en vrijheid voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je leert van binnen naar buiten leven.

Wanneer niet?

​NLP-coaching is geen oplossing bij psychiatrische en medische klachten. Raadpleeg in dat geval altijd een arts. Wel kunnen coachgesprekken aanvullende ondersteuning bieden.​

TERUG

 
wORKSHOP OF INDIVIDUELE COACHING

gA AAN DE SLAG met jezelf!

yoga02.jpg

HOE GAAT HET IN Z'N WERK?

Voorafgaand aan de coachgesprekken vindt altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek plaats. Daarin bespreken we waar je aan wilt werken en kun je ervaren of het goed voelt om samen aan de slag te gaan. 

 

Vergoedingen

De kosten voor coaching kunnen in sommige gevallen vergoed worden. Om jou op weg te helpen, hierbij enkele mogelijkheden:

 

  • Je kunt als werknemer in veel gevallen via je werkgever in aanmerking komen voor een coachtraject. Sla je cao er eens op na.

  • Veel bedrijven en organisaties zien de meerwaarde van coaching voor de persoonlijke ontwikkeling. Het kan dus zijn dat je werkgever een opleidingsbudget of een persoonlijk ontwikkelbudget (POB) beschikbaar heeft die je mag aanwenden voor een coachtraject.

  • Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan is de kans groot dat een coachingstraject wordt vergoed. Neem voor meer informatie contact op met jouw verzekeringsmaatschappij.

  • Coaching en coachtrajecten zijn voor zzp’ers, ondernemers en bedrijven volledig aftrekbaar en kunnen bij de Belastingdienst worden gedeclareerd als bedrijfskosten.

Appelblauwcoaching is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor NLP.

 
Bereik de top met een coach

1 uur | 75 euro of traject op aanvraag

1-op-1 Coaching |

Coaching ondersteunt zowel bij het vinden van antwoorden op jouw levensvragen als bij klachten. Bijvoorbeeld bij last van somberheid, angsten of onzekerheid, een gebrek aan motivatie of even niet weten hoe het verder moet met je leven of carrière. Pak het aan met 1-op-1 coaching.

ik hartbeker vest.jpg

Online coaching | 

1 uur | 75 euro

Lekker relaxt werken aan je doelen vanuit je vertrouwde plekje of waar je ook bent in Nederland en daarbuiten. Online coaching is ideaal als je geen risico wilt nemen vanwege het Corona-virus, een volle agenda hebt, of je gewoon prettiger voelt in je vertrouwde omgeving. Voor zowel reguliere coaching als voor een aanvullend uurtje sparren over zaken die spelen, biedt online coaching via Teams uitkomst. Geen reistijd, geen reiskosten, en van elke gewenste plek in de wereld kun je het coachgesprek voeren.

newage1.jpg

Traject Stress en Burnout begeleiding |

12 weken | prijs op aanvraag

Zowel bij spanningsklachten als bij een (naderende) burn out, werk je met dit traject aan het verminderen van de klachten en het vergroten van je draagkracht. De focus ligt hiervoor op het bewust worden van de beperkende gedachten over jezelf en je situatie en de onprettige gevoelens waar ze toe leiden. In 12 weken krijg je zicht op je stressbronnen zakelijk en privé, handvatten voor fysieke en mentale ontspanning, leer je omgaan met je emoties, ontwikkel je competenties om stress te voorkomen zoals assertiviteit, zelfvertrouwen en doseren. 

TERUG

 

Bereik je doelen

Tijdens de vrijblijvende en kosteloze intake (30 a 45 minuten) kun je ervaren of het klikt en brengen we jouw coachvraag/coachvragen in beeld en de doelen die je wilt bereiken. Deze formuleren we zo scherp mogelijk zodat je weet wanneer je ze hebt bereikt. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de vraag en komt gemiddeld neer op zes. Sommige vraagstukken zijn met drie gesprekken afgerond, terwijl de coachwens ook kan bestaan aan begeleidende gesprekken gedurende een langere periode vanwege bijvoorbeeld een scheiding of door meerdere thema's om mee aan de slag te gaan. Gesprekken vinden op locatie plaats in de coachpraktijk in Kapelle, wandelend in de natuur of in overleg elders.

TERUG

NEEM CONTACT OP

Gebrek aan motivatie

Vind het plezier weer in je werk

Angsten

Je kunt ermee leren dealen

Ontwikkeling

Nooit te

oud om

te leren

Moeite met sociale omgang

Coaching op softskills

Relatieproblemen

Bewustwording en gedragsverandering

Onzekerheid

Leer je uitspreken

APPELBLAUW

COACHING

HELPT BIJ...

Burnout klachten

Vind de balans in werk en privé

1-op-1 coaching
 
 snel te plannen & relaxt

Hoe werkt

online coaching?

 

Hoe lekker is het om wanneer het jou uitkomt en op de plek die jij fijn vindt een online coaching te hebben. 

Hoe werkt online Coaching?

 

Zodra je aanvraag voor online coaching binnen is, plannen we op korte termijn een intake via microsoft Teams van circa 15 minuten. Dit is vrijblijvend en gratis. Ik stuur jou daarvoor een uitnodiging met link. We bespreken je coachvraag, je kunt je vragen stellen en ervaren of deze werkwijze en mijn coachstijl passen bij jouw wensen. Als je besluit  dat je de volgende stap wilt zetten, kunnen we meteen door met een coaching of we plannen de online coaching in voor een later moment.

 

Wat heb je nodig voor online coaching?

 

  • Een computer (desktop of laptop) met webcam

  • Een internetverbinding

 

De prijs is € 75,- per uur inclusief BTW.

Bel  of mail voor meer informatie of vul het contactfomulier in.

TERUG

NEEM CONTACT OP

 
Stress en burn out Begeleiding en preventie

van klacht
naar kans

Zowel in het geval van spanningsklachten als bij een (naderende) burn out, werk je tijdens dit traject aan het verminderen van de klachten en aan het vergroten van je draagkracht.

De focus ligt hiervoor op het bewust worden van beperkende gedachten en overtuigingen over jezelf en je situatie en de onprettige gevoelens waar ze toe leiden.

 

In 12 weken krijg je zicht op je stressbronnen zakelijk en privé, handvatten voor fysieke en mentale ontspanning, leer je omgaan met je emoties, ontwikkel je competenties om stress te voorkomen zoals assertiviteit, zelfvertrouwen en doseren. Ieder mens is uniek daarom stemmen we het traject af op jouw doelen en wensen.

Onderdeel van het project is uitgebreide persoonlijke begeleiding in de vorm van (online) coachgesprekken, opdrachten en wekelijks tussentijds contact per e-mail, telefoon of whats app. Hiervoor worden afspraken gemaakt die terugkomen in het Plan van Aanpak. De intensiteit wordt in overleg afgestemd op wat per week past.

TERUG

NEEM CONTACT OP