top of page

WIJ geloven in werkplezier

Werkgeluk hangt samen met plezier hebben in je werk en een prettige werksfeer. Medewerkers en management creëren dit samen. Een positieve, open sfeer geeft positief resultaat. Soms verloopt het even minder soepel door persoonlijke uitdagingen op het gebied van communicatieve en sociale vaardigheden. Dit heeft effect op het samenwerken en werkplezier en daarmee ook de motivatie. Coaching biedt uitkomst.

Appelblauw Coaching heeft veel ervaring met het coachen van (hoogopgeleide) technici uit binnen- en buitenland op communicatieve en sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Gesprekken vinden plaats in het Nederlands of Engels. Op de locatie van de klant, op onze coachlocaties in Middelburg en Heemstede of wandelend in de natuur. Tegenwoordig coachen we ook veel online via Teams. Relaxed en tijdbesparend!

Uitgangspunt is effectiever communiceren met mede technici en niet-technici. Door inzicht te krijgen in het eigen gedrag en er positief invloed op leren uitoefenen. Onderwerpen die aan bod komen zijn (belemmerende) patronen en overtuigingen bewust worden, feedback geven en ontvangen, afstemmen op de ander, ambities en drijfveren onderzoeken, meer effect hebben met persoonlijke communicatie, kernwaarden en missie, je ruimte innemen en zelfvertrouwen. Coaching o.b.v. NLP en andere methoden verdient zichzelf terug door een verbeterde communicatie, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Gesprekken met onze betrokken en ervaren coach helpen de coachee  het beste uit zichzelf te halen. Dat is goed voor de werknemer en voor zijn omgeving zakelijk en privé.  Werkplezier en motivatie nemen toe.

coaching werkt
lopendebandwerk? Echt niet

Wij Gaan Voor MAATWERK!

blauw jasje xs.jpg

Zakelijke coaching

Appelblauw Coaching biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van zakelijke coaching en stress- en burn-outbegeleiding, met als overeenkomst de persoonlijke aanpak. Gesprekken kunnen plaatsvinden in het Nederlands of Engels. We coachen zowel op locatie bij de klant, als op onze coachlocaties in Middelburg en Heemstede of wandelend in de natuur.  En voor wie een volle agenda heeft of tijd wil besparen coachen we online. 

diensten 02
Teams logo.jpg

Online coaching

60 - 90 min | per uur 125 / 170 euro ex. btw

Lekker vanaf je eigen (werk-) plek waar ook ter wereld coaching ontvangen. Deze uitkomst biedt online coaching. Meer dan de helft van mijn gesprekken zijn inmiddels online. Als hoogsensitieve coach met 12 jaar ervaring en sterke intuitie, voel ik je ook prima aan als we online in gesprek zijn. Voorwaarden zijn goede internet verbinding, een fijne, rustige plek zonder afleiding en geen andere aanwezigen in dezelfde ruimte.

Online scheelt reistijd en het  is goed voor het milieu. Bovendien zijn e bevindingen heel positief. 

zakelijke coaching

60 - 90 min | per uur 125/ 170 euro ex. btw traject op aanvraag

 1-op-1 coaching

Coaching afgestemd op persoon en gericht op optimaal functioneren en werkgeluk. Handvatten voor ontwikkeling van ‘soft skills’: persoonlijke vaardigheden zoals de communicatie met jezelf en anderen, samenwerken, omgaan met conflicten, sociale vaardigheden) assertiviteit, relationele vaardigheden, en persoonlijke ontwikkeling op het gebied van emotionele ontwikkeling en kernkwaliteiten. We hebben uitgebreide ervaring met het coachen van expats uit alle windstreken.

 

Ook geschikt voor ondernemers die zich willen verdiepen in hun drijfveren, kernwaarden, missie, identiteit en koers van hun onderneming.

Bij een meer intensieve coachbehoefte raden we een coachtraject aan.

zakelijke coaching

Persoonlijk ontwikkeltraject:

Zelfvertrouwen op de werkvloer

3 maanden | tarief op aanvraag

Wanneer je gelooft in jezelf en je kunnen, kom je het beste tot je recht. Dit traject helpt je om dat wat jou nog blokkeert op te ruimen, zodat je jouw volle potentieel kunt benutten.

 Onzekere gevoelens hebben te maken met je zelfbeeld en je eigenwaarde; de waarde die jij jezelf toekent. Ongeacht je kennis en ervaring en ongeacht of je ergens 10 dagen of 10 jaar werkt. 

Met dit persoonlijk ontwikkeltraject krijg je inzicht je zelfbeeld, je verhaal en je eigen waarheden. We onderzoeken de herkomst van je onzekerheid en de interne en externe factoren die meespelen.

 

De coaching helpt competenties ontwikkelen om het zelfvertrouwen te versterken. zoals positief denken, een positieve mindset, grip op je gedachten, assertiviteit, persoonlijke communicatie en  zelfwaardering. Je krijgt ook handvatten voor fysieke en mentale ontspanning en leert omgaan met emoties en uitdagingen. Tussen de gesprekken door zijn er opdrachten om thuis aan te werken en is er indien gewenst extra begeleiding mogelijk via telefoon, e-mail of whats-app.

 

Aan het eind van het traject heb je meer zelfvertrouwen, zelfwaardering  en zelfkennis (zelfbeeld, missie, waarden, talenten en valkuilen).

TERUG

wat is nlp
eEN KRACHTIGE METHODE

nlp... wAT IS DAT EIGENLIJK?

Zakelijke coaching

De sleutel tot succes heb je al

Of het nu gaat om meer zelfvertrouwen krijgen, je goed voelen en assertief zijn op je werk of weten wat je wilt qua carrière, toekomst en relatie of omgaan met veranderingen en verlies. Je beschikt al over de sleutel tot succes. Door het stellen van de juiste vragen begeleid de coach je naar de antwoorden in jezelf. NLP, neurolinguïstisch programmeren, is een krachtige methode die snel effect geeft in het positief beinvloeden van wat je denkt, doet en ervaart. NLP is in de jaren zeventig ontwikkeld door de vaardigheden van succesvolle psychologen, therapeuten, psychiaters, antropologen, natuurkundigen en andere wetenschappers in kaart te brengen. Met NLP-coaching kun je onder meer belemmerende overtuigingen vervangen door positieve. Dat biedt een wereld aan mogelijkheden om nieuw gedrag te leren en je doelen te behalen. NLP is ook vaak onderdeel van management- en bedrijfstrainingen.​ Appelblauw Coaching werkt daarnaast nog met onderdelen van vele andere methoden en technieken en op intuitie.

Voor wie is coaching geschikt?

Coaching is geschikt voor iedereen die bereid is de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gevoelens, gedrag en resultaten en die open staat om nieuw gedrag te proberen. Of het nu gaat om onzekerheid en het opruimen van de overtuiging dat je niet goed genoeg bent of angst om voor groepen te spreken. Maar ook voor het vinden van balans tussen werk en privé, het helder krijgen van je doelen en omgaan met verlies (van gezondheid of een dierbare) of bij een midlifecrisis heeft Appelblauw Coaching passende maatwerktrajecten.  Met NLP-coaching start je een mooie reis van persoonlijke ontwikkeling en groei. ​

TERUG

Onze diensten
eN DIT ZIJN WIJ...

TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK

blauw jasje xs.jpg
'Inspireren is mijn passie'

Yvonne nieuwenhuizen

Mijn naam is Yvonne Nieuwenhuizen (1976) de persoon achter Appelblauw Coaching. Mijn uitgangspunt: je hebt als mens alles al in je om belemmerende patronen te doorbreken en negatieve overtuigingen om te zetten in positieve. Ik ondersteun dat proces door te spiegelen, steunen, uitdagen, bemoedigen, enthousiasmeren en confronteren vanuit volledig respect voor de ander en met humor. Werken aan je doel mag ook leuk zijn! Na mijn studie journalistiek werkte ik jaren in de (culinaire) journalistiek en communicatie.

 

Uiteindelijk ben ik gaan doen waar mijn hart naar uit gaat: als coach mensen begeleiden naar hun doelen en meest ideale leven. Hiervoor volgde ik de NOBCO geaccrediteerde coachopleiding, de opleiding Stress en Burn out-begeleiding en de master practitioner en post master NLP coachopleiding

Ik heb me gespecialiseerd in Stress en Burn-out begeleiding omdat ik veel coachees in mijn praktijk krijg die kampen met een onbalans tussen hun belasting en belastbaarheid. Te lang blijven ze doorgaan en het elastiek oprekken, totdat uiteindelijk de rek eruit is en er mentale en fysieke klachten ontstaan. De komst van corona, en het vele thuiswerken in niet ideale omstandigheden, maakt de vraag om goede begeleiding nog groter. Ook een onverwachte levensgebeurtenis als een scheiding of overlijden kan klachten triggeren. Het is mijn missie om mensen te ondersteunen bij het hervinden van de balans in hun leven en ze te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. 

734549_647174518693120_1562923849588583314_n.jpg
Je gedachten bepalen je gevoel. Blijf bewust van wat je gelooft, denkt en zegt

Positieve gedachten, complimenten en humor geven een goed gevoel. Andersom geeft klagen, oordelen en zorgen maken een negatief gevoel.

 

Voor een ontspannen leven is het daarom belangrijk om zowel zelf te focussen op het positieve als om een positieve omgeving te creeren. Dit kan o.a. door het lezen van boeken gericht op positieve onderwerpen en groei, podcasts, instagram pagina's, documentaires.  

 

Iedereen heeft daarnaast een fanclub nodig, mensen die je toejuichen, het beste voor je willen en eerlijk met je sparren. Een coach neemt tijdelijk deel aan jouw fanclub. 

Houd een Dankbaarheidsdagboek bij

Voor positieve focus helpt het om elke avond in een dankbaarheidsdagboek  3 dingen op te schrijven waar je die dag dankbaar voor bent. 

TERUG

TERUG

Gebrek aan motivatie

Vind het plezier weer in je werk

Conflict op de werkvloer

Samen werken aan een oplossing

Ontwikkeling

Nooit te

oud om

te leren

Moeite met collega's

Coaching op softskills

Slechte communicatie

Bewustwording en gedragsverandering

Onzekerheid

Leer je uitspreken

APPELBLAUW

COACHING

HELPT BIJ...

Burnout klachten

Vind de balans in je werk

1 op 1 coaching

SAMEN SPARREN

Gesprekken met een coach geven inzicht in onbewuste patronen, gedachten en overtuigingen. Deze bewustwording in combinatie met aangerijkte handvatten helpen de coachee om optimaal te functioneren en zijn volle potentie in te zetten.

 

Mogelijke coachthema's zijn:

  • Stress- en Burn-out begeleiding

  • Je missie ontdekken (Golden Circle Simon Sinek)

  • Competentie ontwikkeling zoals zelfvertrouwen, autonomie, veerkracht, assertiviteit.

  • Omgaan met veranderingen en uitdagingen

  • Persoonlijke communicatie verbeteren

  • Effectief omgaan met verschillende persoonlijkheidstypes.

  • Work-life balance

Zakelijke coachingtrajecten starten met een kosteloze intake om de coachvraag te verkennen en te ervaren of het klikt. Doel van de coaching is het krijgen van meer werkgeluk en optimale inzetbaarheid. Na afloop van de intake bevestigt Appelblauw Coaching de coachdoelen en het aantal sessies per mail. Gesprekken kunnen online plaatsvinden of in de coachpraktijk in Kapelle.

TERUG

NEEM CONTACT OP

1-OP-1 COACHING
verdiepingssessie
Flexibel en snel gepland

online COACHING

Hoe werkt online Coaching?

Relaxt tussen de bedrijven door vanuit huis of kantoor coaching hebben wanneer het jou uitkomt. Dat is online coaching. Geen reistijd, dus ideaal bij een drukke agenda en vanuit alle hoeken van de wereld mogelijk dus volop vrijheid met plannen. 

Appelblauw Coaching biedt online trajecten aan en zet online coaching daarnaast in wanneer de coachee snel wil sparren vanwege een te nemen beslissing, bij een conflict of andere urgente zaken. 

 

Zodra de aanvraag voor online coaching binnen is, plannen we op korte termijn een intake via Microsoft Teams van circa 15 minuten. Dit is vrijblijvend en kosteloos. De coach stuurt een uitnodiging met link.

 

We bespreken de coachvraag, de coachee kan vragen stellen en ervaren of deze werkwijze en mijn coachstijl passen bij de wensen. Aansluitend kan direct een coaching plaastvinden of wordt een datum geprikt voor het vervolg.

 

Wat heb je nodig voor online coaching?

 

  • Een computer (desktop of laptop) met webcam

  • Een internetverbinding

  • Microsoft Teams toegang

 

Het tarief bedraagt € 120,- per uur exclusief BTW.

Bel  of mail voor meer een afspraak of vul het contactfomulier in.

TERUG

NEEM CONTACT OP

coachtraject
TeamcOACHing-TRAJECT


samen sterk
workshops

Appelblauw Coaching biedt inspirerende soft skills trainingen en workshops aan, gericht op preventie van of omgaan met stress, prettig samenwerken, een positieve werksfeer creëren, feedback geven en ontvangen en effectieve communicatie. Wij helpen deelnemers hun individuele en teamwensen en doelen concreet te maken en te behalen. Met behulp van SMART geformuleerde doelen en een Actieplan. 

 

Een vervolgdag behoort tot de mogelijkheden om te kijken hoe het is verlopen en mogelijke uitdagingen te bespreken en aan te pakken.

 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

TERUG

NEEM CONTACT OP

bottom of page